SUSTAINABILITY

THIS IS OUR JOURNEY
KATE JUNE is een hedendaags modemerk dat toegewijd is aan onweerstaanbare zelfverzekerdheid, aanstekelijke vreugde en grootstedelijke vrouwelijkheid. Ons doel is om vrouwen goed te doen voelen en hen te inspireren om elkaar te vieren door opvallende kledingstukken en accessoires.

We willen niet pretenderen het meest duurzame modemerk te zijn. Wel zijn we toegewijd aan het minimaliseren van onze impact op de aarde en het maximaliseren van onze positieve impact op mens en natuur. We maken elke dag betere keuzes en worden zo de meest bewuste en verantwoordelijke versie van onszelf. In deze tijd is er geen excuus meer om niet te investeren in de beste versie van jezelf.

Bij KATE JUNE ontwerpen we onze eigen collecties. Ook zijn we nauw betrokken bij het productieproces. In het gehele proces gaan we zo bewust mogelijk om met het milieu. We zijn altijd op zoek naar nieuwe technieken om kleding te produceren die een waardevolle toevoeging zijn aan je kledingkast voor een zo lang mogelijke periode. Stoffen en materialen worden zorgvuldig uitgekozen om alle seizoenen te doorstaan.

Duurzaamheid is meer dan enkel het gebruik van duurzame materialen. Een belangrijke pijler bij KATE JUNE is ook goede arbeidsomstandigheden voor iedereen die betrokken is bij ons productieproces. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid rijkt over landsgrenzen.

We zijn toegewijd aan het gebruiken van milieuvriendelijke, maatschappelijk verantwoorde en duurzame productieprocessen. Al onze partners zijn BSCI, SA 8000 of SEDEX of WRAP gecertificeerd. Door regelmatig onze fabrieken en leveranciers te bezoeken, monitoren we actief of de voorschriften nageleefd worden.

Bij KATE JUNE gaan we voor een lange termijn samenwerking met onze leveranciers. Dat is de beste manier om alle aspecten van het productieproces te monitoren en om elkaar verantwoordelijk te houden. We willen dat onze producten gemaakt worden door mensen die onder veilige omstandigheden kunnen werken.

Zowel KATE JUNE als al onze fabrieken zijn aangesloten bij AMFORI Business Social Compliance Initiative (BSCI). BSCI is het Europese initiatief dat zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden wereldwijd. Om lid te worden van BSCI moet een bedrijf door een audit komen en alle vereisten uit de gedragscode implementeren.

De BSCI Gedragscodecode bevat 11 fundamentele arbeidsrechten die aangesloten bedrijven stap-voor-stap, samen met hun zakelijke partners, implementeren.

  • Het recht op Vrijheid van Vereniging en Collectieve Arbeidsonderhandelingen
  • Geen discriminatie
  • Geen onzeker werk
  • Billijke vergoeding
  • Gezondheid en veiligheid op de werkvloer
  • Geen kinderarbeid
  • Degelijke werktijden
  • Milieubescherming
  • Maatschappelijk verantwoord beleid
  • Geen dwangarbeid
  • Speciale bescherming van jonge werknemers

We eisen van nieuwe leveranciers lid te worden van BSCI en een audit op te starten.

DICHTBIJ HUIS
Het negatieve effect van pakketzendingen op het milieu is helaas erg groot. Bij KATE JUNE zijn we dus ook toegewijd aan het zo duurzaam mogelijk maken van de processen op kantoor. We verzenden onze items in 100% recyclebare plastic zakken en kartonnen dozen. Door het implementeren van efficiënte logistiek verminderen we onze voetafdruk.

RETOURNEREN
De beste manier om retourneren milieuvriendelijk te maken is door te voorkomen dat ze worden gedaan. Onze maattabel helpt klanten de juiste maat aan te schaffen. We vragen onze klanten ook, mocht het toch gebeuren, een reden voor hun retour op te geven. Op deze manier kunnen we oplossingen vinden om retourneren zoveel mogelijk te voorkomen.

VERENIGD STAAN WE STERK
Er zijn verschillende manieren waarop jij als klant kan bijdragen aan een milieubewuste en duurzame mode-industrie. KATE JUNE heeft een lijst met tips samengesteld om jullie te inspireren zo lang mogelijk van jullie kledingstukken te genieten. We willen jullie aansporen de items zo goed mogelijk te behandelen, zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven.

 • Was je kleding minder vaak of met de hand
 • Was je kleding op een lage temperatuur
 • Droog je kleding in de buitenlucht ipv in een wasdroger
 • Gebruik een handstomer in plaats van een strijkijzer
 • Leer naaien
 • Gebruik de reserveknopen

DRY INDIGO
Wist je dat je voor het produceren van één spijkerbroek 8000 liter water en 10 kilo verf nodig is? Met een CO2 uitstoot van maar liefst 13 kilo. Gelukkig is hier een innovatieve oplossing voor gevonden: de Dry Indigo-methode, ontwikkeld door Tejidos Royo. Dit is één van de manieren om de ecologische voetafdruk van jeansproductie in te perken. Een nieuw proces in de wereld van de denim, waarbij de stof wordt geproduceerd zonder een druppel water! KATE JUNE  jeans worden vervaardigt volgens deze Dry Indigo methode. Wil je meer weten over Dry Indigo, klik dan hier.

 

Stay in touch

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom KATE JUNE. Nieuwe collecties, exclusieve aanbiedingen en eindeloze inspiratie. Jij hoort het als allereerste!

"*" geeft vereiste velden aan